Hvad er en professionel saunaovn?

Saunaer i svømmehaller og idrætsanlæg, samt i wellnessafdelinger på hoteller har ofte brug for en eller flere professionelle saunaovne. Disse er saunaer, der opvarmes dagligt, i flere timer ad gangen og ofte bruges til saunagus. Det kræver en ovn af høj kvalitet.

De professionelle saunaovne kan opvarme saunarum på op til 75 m3 alt efter, hvilken kapacitet, der er tale om. Hos Bad & Wellness kan du vælge mellem saunaovne, der er ideelle til placering midt i rummet eller op ad vægge eller vinduespartier, samt saunaovne til placering under bænke. 

Vi tilbyder også gasfyrede saunaovne. Denne løsning er en meget økonomisk og måske den mest miljøvenlige løsning, der er på markedet i øjeblikket. Du kan læse mere om den gasfyrede saunaovn her

Er du i tvivl om, hvilken eller hvilke saunaovne du skal vælge til den professionelle sauna? Du er altid velkommen til at kontakte os for vejledning!

Du kan også finde en guide her til sammenhængen mellem saunaovnens kapacitet og saunarummets størrelse.

 

Kontrolpanel

Professionelle saunaovne kræver et separat kontrolpanel. Her er mange muligheder at vælge mellem: Lige fra en relativ simpel tænd/sluk-enhed til kontrolpaneler, der styres med smartphone eller tablet. Kontrolpanelet skal monteres af en elektriker. Du kan finde vores udvalg af kontrolpaneler her.

De fleste professionelle saunaovne og tilhørende kontrolpaneler behøver også en LSG kontakter, som er en ekstra strømforsyning til saunaovnen, da de store ovne ikke kan få tilført nok strøm fra kontrolpanelet alene. Du kan finde LSG kontaktorer og flere informationer herom her

Har du brug for rådgivning omkring valg af det rigtige kontrolpanel og tilhørende LSG kontaktor, vil vi hellere end gerne hjælpe dig!

 

Saunasten

Enkelte saunaovne har saunasten placeret mellem varmelegemerne, men ved de fleste professionelle saunaovne er der ikke kontakt mellem saunasten og varmelegemer. Det er ofte en fordel ved saunaovne til mange gus events, da dette slider hårdt på varmelegemerne. 

Det er vigtigt, at der bruges den mængde saunasten, som er anført i ovnens brugervejledning. Dette er typisk mellem 30 og 100 kg sten. Er der tale om en saunaovn med saunasten, der lægges ned mellem varmelegemerne er det vigtigt, at stenene lægges løst. Således er der plads til, at den opvarmede luft kan strømme op mellem saunastenene. 

Vi anbefaler at skifte saunastenene ud med jævne mellemrum, da de med tiden flækker pga. temperatursvingningerne. Er saunaen tændt hver dag, flere timer om dagen og udsættes stenene for meget vand ved gus, anbefaler vi en udskiftning hvert år. 

 


Sikkerhed

Mange ved ikke, at der findes sikkerhedsregler omkring netop styring af saunaovnen. Vi har forklaret dem her.


Spørgsmål?

Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så står vi altid klar til at hjælpe og rådgive dig!

Kontakt

 • Bad & Wellness Aps

 • Krebsen 6
  9200 Aalborg SV
  C/O David Storkborg

 • Vi kan træffes på telefonen alle hverdage fra
  kl.9-15 +45 98 93 56 34   
           


 • Hos Bad & Wellness kan du handle trygt og betale med Dankort, Mastercard, Maestro og MobilePay.

  Reg.: 9070 konto nr.: 1636806419

  IBAN: DK4190701636806419
  BIC: VRAADK21

 • CVR: 43792091
  Der tages forbehold for stave- og slåfejl, samt prisfejl og prisændringer.

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

© Copyright 2023 Bad & Wellness