logo

Sauna

Læs med her inden du vælger, hvilken sauna du kunne tænke dig.

 

Danskerne har fået større fokus på velvære i hverdagen. Det får flere og flere til at opsøge wellness-oplevelser i offentlige svømmehaller, på hoteller og i det private. Specielt saunaen øger følelsen af velvære, afslapning og afstresning. Dét at gå i sauna kan endda øge blodcirkulationen og menes at kunne forhindre hjertekarsygdomme. Vi bygger saunaer til hoteller, svømmehaller, idrætshaller, vinterbadeklubber og til private hjem.

 
 • Sauna01
 • Sauna02
 • Sauna08
 • Sauna09
 • Sauna07
 • Sauna05
 • Sauna03
 • Sauna01
 • Sauna02
 • Sauna08
 • Sauna09
 • Sauna07
 • Sauna05
 • Sauna03

Vi leverer saunaer i hele landet

Vi bygger de fleste de fleste saunaer på stedet. På den måde udnyttes pladsen bedst og alt andet lige er kvaliteten højere. Her har du som kunde muligehed for at sætte dit eget præg på saunaen.

Bad & Wellness leverer også præfabrikerede sauner i form af lavtemperatur infrarøde saunakabiner, der blot skal tilsluttes en stikkontakt for at være klar til brug. Denne type sauna er især velegnet til private wellness-oaser og hotelsuiter.

 

De forskellige saunatyper

Der findes mange forskellige saunatyper. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilke behov og ønsker du har, før du vælger, hvilken type sauna du kunne tænke dig. Herunder er de forskellige typer forklaret.

En finsk sauna, ofte forstået som en traditionel sauna, er omkring 80-90 grader varm og opvarmet af en saunaovn med saunasten i. Det er populært at hælde vand på saunastenene for at skabe damp og dermed øge luftfugtigheden. Den finske sauna får kroppen til at slappe af og sætter svedproduktionen i gang. Det er muligt at indsætte en traditionel brændefyret saunaovn eller en elektrisk saunaovn. 

Biosauna/dampsauna kan anses som en kombination mellem et dampbad og en sauna. Den er kun omkring 60 grader varm, men har en højere luftfugtighed end den finske sauna. Derfor er saunaen ideel til dig, der ikke bryder sig om de helt høje temperaturer og tørre lut. I biosaunen er både installeret en traditionel saunaovn, samt en dampgenerator. Det er også muligt at købe en saunaovn med indbygget dampgenerator. 

Den infrarøde lavtemperatur sauna kan kombineres med både den finske sauna og biosaunaen. Den har en rumtemperatur på omkring 40 grader. Saunaen opvarmes gennem varmelegemer i væggen. Det vil sige, at kun få dele af kroppen udsættes for høje temperaturer. Denne type sauna anbefales i bahandling af muskel- og ledsmerter. derudover menes den også at have en positiv virkning på blocirkulationen. Læs mere om den infrarøde lavtemperatur sauna her.

En lysterapi sauna kan kombineres med en finsk sauna eller en infrarød sauna. Denne saunatype har indbygget lysterapi. Forskning har vist, at lysterapi har en positiv effekt på sindet. Lysterapi bruges supplerende til behandling af depression og er især godt for os, der bor på den nordlige halvkugle om vinteren, hvor der er koldt om mørkt. De forskellige farver i lysterapien påvirker sindet forskelligt. Den gavnlige effekt fra lysterapien på især sindet, kombineret med saunaens positive effekt på kroppen bidrager til en unik følelse af velvære. 

 

Bliv inspireret på vores på vores Pinterest.

 

Store saunaer til erhverv

Vi har stor erfaring med at levere professionelle saunaer til hoteller, idrætscentre, vinterbadeklubber og svømmehaller. Disse saunaer stiller store krav til teknik og materialer. Især store gus-events, der er et must for den gode wellnessoplevelse, kræver ovne, der kan klare de store mængder vand, som hældes på stenene. Vi forhandler både elektriske saunaovne og gasfyrede saunaovne til store saunaer. 

 

Mindre saunaer til private

Til en privat, mindre sauna kan du vælge mellem den traditionelle finske sauna, biosaunaen eller en infrarød lavtemperatur sauna. Vores arkitekt hjælper gerne med at tegne den løsning, du ønsker i dit hjem.

Vil du selv bygge din sauna? Vi leverer gerne saunatræ, lister, bænke, dør, belysning ovn osv. Men inden du går i gang, vil vi gerne invitere dig til at besøge vores showroom, hvor du kan se færdige saunaløsninger, saunaovne, saunadøre og tilbehør til din sauna. Her står vi naturligvis klar med råd og vejledning, så du er klædt bedst muligt på til dit projekt.

 

Hent en vejledning i opbygning af sauna her

LUX Elements
Cariitti
Eos
Hoesch
Hygromatik
Aquavia Spa