logo

Dampbad

Et dampbad er en dejlig oplevelse!

Hvordan bygges et dampbad, og hvordan virker det?
Et dampbad er et rum – stort eller lille – med damptætte vægge og loft. Typisk er vægge, loft og gulv beklædt med fliser eller mosaik. Gulvet skal have fald til et gulvafløb, som bortleder kondens fra dampen.

Døren ind til dampbadet er næsten altid en dør i hærdet glas. Dampen kommer fra en dampgenerator, som er placeret udenfor dampbadet. Fra dampgeneratoren ledes damp ind i dampbadet gennem et metalrør. Dampbad skal nydes siddende, og derfor opsættes der bænke i dampbadet. Disse er som regel faste bænke, som er belagt med mosaik, men i private dampbade, kan det også være stole / taburetter, som kan flyttes. Dampbadet styres alene over en temperaturføler i dampbadet og et kontrolpanel. På dette kan man styre temperatur, duft, lys og ventilation.

Bad & Wellness bygger dampbade over hele landet!

Dampbad hos private er ofte kombineret med en bruseplads. Dette er en god løsning for de fleste familier! Typisk laves et dampbad, der måler ca. 120 – 140 cm i bredden og 200 – 240 cm i længden. Det giver plads til 4 personer i dampbad og brusebad til 1 person.

Hvis du selv har mod på at bygge et dampbad, kan du købe alle komponenter hos Bad & Wellness. Inden du går i gang, vil vi gerne invitere dig til at besøge vort showroom. Her kan du se et dampbad, og de komponenter du sikkert skal bruge.

Hårdtskumselementer til opbygning af vægge og loft, bænke til dampbadet, dampbadsdør, dampgenerator, belysning, ventilation og hvad du ellers behøver.

Dampbad på hoteller, campingpladser og idrætsanlæg stiller store krav til materialer og teknik! Vi har lavet dampbade i mange svømmehaller, på Danmarks førende hoteller og i øvrigt også på Danmarks største fiskefartøj.

Fælles for dampbadene er at ikke 2 er ens! Alle er tilpasset kundens ønsker og krav til design, funktion og økonomi. Vore leverandører er de førende i Europa, og vi håndplukker de produkter, der er de optimale i situationen. Vi ser på forhold som afkalkning af dampgeneratoren, styring af duft i dampbad, belysning, ventilation, skridsikkerhed og en høj grad af komfort for brugerne.

For alle dampbade gælder, at det skal passe ind i husets design og ånd! Det er ofte en spændende udfordring, og vi synes vi lykkes godt med det! Se vor referenceliste.
Tal med Bad & Wellness tidligt i processen. Vi har mange års erfaring med indretning og opbygning af dampbade.

LUX Elements
Cariitti
Eos
Hoesch
Hygromatik
Aquavia Spa